Drdol: Skvělý účes pro všechny příležitosti

Drdol: Skvělý účes pro všechny příležitosti

Drdol náš každodenní. Mnoho žen si neumí svůj život představit bez rychlé úpravy vlasů – expresního stažení do drdolu. Ať už jde o ženy na mateřské, nebo jste v pracovním stresu a na složité účesy nemáte čas ani náladu, drdoly nikdy nezklamou.

Jednoduchý drdol je skvělým řešením pro každého a v různých provedeních se hodí doslova pro každou příležitost. Naučte se nosit drdol hrdě a elegantně. Ukážeme vám, jak si udělat dokonalý drdol, který se hodí ke každé ženě s delšími vlasy.

Jednoduchý drdol, který ženy zbožňují

Volný, jinak známý jako střapatý drdol, je nejoblíbenější a nejrozšířenější verze tohoto účesu. Je to přesný opak klasického staženého drdolu, jaký si pamatují naše babičky. Tajemstvím střapatě působícího drdolu je, že vypadá zdánlivě velmi jednoduše a nedbale. V podstatě jde o vlasy narychlo stažené gumičkou, přičemž tu a tam vylézají zlobivé prameny. Přestože byl tento účes dlouho považován za domácí a představa, že v něm vyjdete dál, než do nejbližších potravin, byla nepřípustná, časy se mění. Dnes je tento drdol velmi oblíbený už i mimo domácnosti.

Kromě úspory času stráveného před zrcadlem je výhodou rozcuchaného drdolu i to, že jej lze udělat z různě dlouhých vlasů. Jelikož jde o symbol jednoduchosti, k jeho výrobě vám stačí kartáč či hřeben a pevná gumička. Dokonce se různí názory na to, zda je vůbec česání zapotřebí. Zejména u jemných vlasů se spíše radí příliš je neupravovat, drdol tak získá objem. Naopak ženy s hustšími vlasy by si je pročesat měly, jinak se může drdol nehezky zamotat.

Vítanou pomůckou pro milovnice drdolů s řidšími vlasy jsou drdoly na kolíčky, respektive na gumičce, které lze jednoduše odepnout. S nimi v momentě získáte hustou verzi účesu.

Extra drdoly pro různé příležitosti

Máte dlouhé vlasy, ale málo času na ranní česání? Nebo jste jen upřímně přesvědčeny o tom, že drdoly se k vám dokonale hodí a nechcete se jich vzdát za žádných okolností? To ani nemusíte. Existuje několik osvědčených druhů drdolů, které se hodí i na svatbu či ples a dokážete si je udělat samy doma. Zkusíte to?

Drdol z pletence

Drdol z pletence je oblíbená rychlovka, která se hodí pro každodenní nošení, ale i pro slavnostnější příležitosti. K vytvoření tohoto drdolu budete potřebovat pouze gumičku a pár sponek. Začněte tím, že si na temeni hlavy uděláte malý culík. Nad gumičkou vlasy rozdělte na polovinu a mezerou přetočte vrkoč směrem k hlavě. Gumičku utáhněte a z volných vlasů zapleťte cop. Ten následně provlečte stejně jako v prvním kroku ohonem a upevněte sponkami. 

Francouzský drdol

Čeká vás romantická večeře, důležité setkání či pracovní schůzka? Pro všechny tyto události je skvělou volbou elegantní francouzský drdol. Skvělé je, že tento stylový společenský účes zvládnete i vy. Opět začněte copem a jeho přetočením směrem k hlavě. Pro větší objem drdolu můžete vlasy natupírovat a opět uhladit. Potom chyťte objemnější culík na jeho konci, srolujte jej směrem k hlavě a upevněte sponkami. Vyčuhující vlásky uhlaďte lakem a můžete vyrazit.

Drdol s provázáním

Drdol s provázáním je expresně rychlá verze tohoto účesu. Stačí dvakrát obtočit gumičku kolem culíku a při třetím protahování gumičkou nechte vlasy jakoby „na půl cestě“. Konec vlasů obtočte kolem prohnutého ohonu a zafixujte vlásenkami, případně tužidlem a lakem. Cop i provázání trochu povolte, čímž docílíte efektu ležérnosti.

Rotovaný drdol

Praktickým účesem zejména pro dlouhé vlasy je tzv. rotovaný drdol. Ten si vytvoříte jednoduše ze dvou culíků, které od konečků zatočíte a následně zamotáte. Na závěr už jen drdol upevníte vlásenkami, přestříkáte lakem a trendy účes je hotov.