Trendy i ostříhaná! Moderní účesy pro krátkovlásky

Trendy i ostříhaná! Moderní účesy pro krátkovlásky

Vlasové trendy se pořád mění a co bylo včera moderní, zítra už být nemusí. Základem, který vždy zaručeně funguje, je zůstat sama sebou a nosit, co nám sluší a v čem se cítíme komfortně. Zacházet do přílišných módních extrémů se nevyplácí, i když někdy už je nejvyšší čas na změnu. Například ostříhat dlouhou hřívu a zkusit to jako krátkovláska.

Mít krátké vlasy je rozhodně sexy a maximálně ženské. Zde je hned několik tipů a inspirací pro skvělé účesy pro všechny trendy krátkovlásky.

Moderní účesy pro krátké vlasy

Každá žena je jedinečná, to je fakt. Stejně tak ovšem platí, že změna je život a občas může významně omladit a nabudit celý vzhled. Většina žen začíná změnou účesu. Některé zkusí novou barvu, jiné jsou odvážnější a vlasy radikálně zkrátí.

Krátké vlasy jsou nepochybně risk, častokrát si totiž před stříháním neuvědomíme, že se tím změní celková péče o vlasy. Přece jen, krátké vlasy neschováme do drdolu.

Když se však na kratší sestřih předem dobře připravíme, může to být velmi osvěžující a omlazující vylepšení celkového vzhledu. Ne nadarmo si mnoho starších žen volí kratší sestřihy.

Moderních účesů na krátké vlasy je na výběr mnoho, stačí si zvolit takový, který dokonale podtrhne rysy vašeho obličeje a dodá vám správný šmrnc.

Sexy krátkovlásky

Toužíte svoji hlavu konečně odlehčit a vlasy provzdušnit? Řešením jsou krátké vlasy. Pravdou ale je, že krátký střih vlasů není úplně pro každou ženu. Je v ženské přirozenosti, že milujeme dlouhé, husté a zdravé vlasy, které dokážeme upravit na sto způsobů. Ovšem jsou mezi námi i takové, které nedají dopustit na kratší sestřih a vlasy si pravidelně zkracují. A nedá se o nich říci, že by jim to nesvědčilo.

Čím to je, že určitým ženám krátké vlasy tak sluší? Není to žádná věda, stačí jen znát dobré triky, jak si vlasy upravit a jaký střih se vám nejvíc hodí.

Pokud i vy už déle zvažujete, že si dáte zkrátit vlasy o více než pět centimetrů, rozhodně si nejprve udělejte menší průzkum, abyste měli přehled o trendy účesech pro krátkovlásky.

„Pixie“ krátký střih a trendy bob

Aktuálně je velmi žádaný tzv. pixie střih. Je osvědčenou zárukou okamžitého omlazení. Pixie sestřih sluší zejména drobným a štíhlým ženám.

Obecně se krátké vlasy hodí ženám s brýlemi i všem s jemnými, řídkými vlasy.

A co tak dobře známý bob? Tupý nebo vrstvený střih, zdá se, že se nechystá vyjít z módy. Stylový účes se stal populárním v 60. letech minulého století a světě div se, stále je žádaný. Rozličné verze bobů se neustále vracejí a obměňují.

Ptáte se, jaký bob je trendy tuto sezónu? Vede asymetricky sestříhaný bob, který působí maximálně vzdušně, přirozeně a snadno se udržuje. Stačí si umýt vlasy, přidat trochu spreje na objem, načechrat a je to. Nosit ho můžete buď s cestičkou na střed či na stranu, s vyžehlenými vlasy nebo zvlněný.

Pro všechny opatrnější doporučujeme vyzkoušet to nejprve s polodlouhým bobem, který si umíte následně zkracovat. A rozhodně to nedělejte svépomocí a svěřte se odborníkům na vlasy.

Péče o krátké vlasy

Být stylovou krátkovláskou není až tak náročné, pokud to máte v malíčku a víte, co vám sluší a jak o krátké vlasy pečovat. Aby krátké vlasy vypadaly za každých okolností dokonale, bez ohledu na to, jaký typ vlasů máte, musíte si je vždy před stylingem důkladně umýt. Výsledkem bude přirozený lesk vlasů.

Na krátkých vlasech skvěle vyniknou také různé barevné variace a jejich kombinace. Ať už zvolíte zbarvení, které podtrhne vaše přirozené tóny, nebo zkusíte experimentovat a půjdete do odvážnějších odstínů, na krátkých vlasech to dokonale vynikne.

Populární jsou jasné a kontrastní přechody v určitém stylu zabarvení i poněkud šokující oholené účesy pro krátké vlasy.

Tak co, zkusíte to a uděláte ze sebe sexy krátkovlásku?