Rozlučte se s řídkými vlasy: Je čas dodat jim hustotu

Rozlučte se s řídkými vlasy: Je čas dodat jim hustotu

Celý život máte řídké vlasy bez objemu? Žádný účes vám na hlavě nedrží a vás už to nebaví? Proč se trápit, když existuje tolik způsobů, jak dodat vašim vláskům hustotu, a to rychle a zcela bezbolestně.

 

Husté zdravé vlasy jsou všude vnímány jako symbol krásy. Ovšem ne všechny se můžeme pochlubit úžasnou, přirozeně hustou hřívou. Naštěstí, koho zklamala příroda, ten si umí pomoci jinými způsoby. Stop řídkým vlasům dáte speciální vlasovou péčí a používáním vhodných přípravků.

 

Víte, jak budou vaše vlásky jednou provždy nádherně husté? Je hned několik možností, jak na to,

a my vám je s radostí prozradíme.

 

Jemným vlasům umíte dodat okamžitě hustotu

Rychlým a jednoduchým způsobem, jak dodáte vašim jemným vlasům bez námahy hustotu, jsou speciální vlasové produkty s obsahem keratinu. Zahušťovače vlasů naleznete v rozmanité formě – ve spreji či v prášku – a oblíbili si je lidé na celém světě. I mezi celebritami, k nimž husté vlasy neodmyslitelně patří, najdete mnoho nadšenců keratinových produktů.

 

Aplikace je velmi jednoduchá – mikrovlákna z keratinu, což je materiál, ze kterého jsou tvořeny

i vlasy, nanesete přímo na řidší místa po celém povrchu hlavy. Ať už vám prosvítá kůže na temeni hlavy, případně toužíte zakrýt řídnoucí oblasti, kouty a jiné části bez vlasů, právě zahušťovač vlasů je skvělá první pomoc.

 

Šampony na zahuštění vlasů

Kromě šetrného česání a sušení vlasů je základem pro zahuštění vlasů dobře zvolená vlasová péče. A jelikož nejpoužívanějším přípravkem je u většiny z nás šampon, záleží na jeho správném výběru. K mytí řídkých vlasů používejte výhradně šetrné výrobky s extra složením na podporu růstu vlasu a proti jejich vypadávání. Všímejte si, zda šampon obsahuje:

 

  • Aminokyseliny – L-arginin, taurin a L-cystein působí na vlasové kořínky a rozšiřují je. Ty následně začnou produkovat tlustší a pevnější vlasy.
  • Biotin – látka proslavená příznivými účinky na zdraví vlasů již od kořínků. Zdravé kořínky produkují pevné a tlustší vlasy, což při pravidelném dlouhodobém používání vytváří efekt zahuštění.
  • Peptidy mědi – jedná se o látky, které postupně rozšiřují vlasové kořínky a ty následně ovlivňují hustotu a tloušťku vlasu.

 

Extra přípravky na řídké vlasy

Velmi řídké vlasy spolehlivě zahustí také speciální kondicionéry a gely, které vlas obalí do průsvitné vrstvy s důrazem na zachycení pružnosti vlasu. Díky tomu jsou vlasy zdánlivě tlustší

a působí hustěji. Výhodou takového „zhuštění“ jemných vlásků je rychlá a bezproblémová aplikace, kterou zvládnete z pohodlí domova, kdykoli to potřebujete. Tento způsob zahušťování ocení zejména ty z vás, jejichž řídké vlasy rostou rovnoměrně po celé délce.

 

Při pravidelné vlasové péči nevynechejte ani vlasová séra a aktivátory. Jsou to účinné přípravky, které přirozeně podporují růst vlasů. Zázračná složka procyanidin pozitivně působí na zvětšení šířky samotného vlasu. Tím docílíte opticky hustšího objemu vlasů na vaší hlavě.

Zahuštění umělými nebo přirozenými vlasy

Komu dostatečně nepomáhá cílená vlasová péče, může zvolit další způsoby k zahuštění řídkých vlasů. Velmi oblíbenou možností je napojení umělých nebo přirozených vlasů pomocí klipů

k vašim vlasům. Jedná se o vysoce efektivní způsob s maximálně přirozeným výsledným efektem, který milují miliony žen.

 

Za nevýhodu tohoto způsobu zahuštění vlásků lze označit vyšší cenu a také pravidelné návštěvy kadeřnického salonu, kde se vlasy čas od času upravují. Překážet by vám mohla i nutnost zvýšené opatrnosti při česání a manipulaci s vlasy, aby se vám napojené vlasy neuvolnily.

Odborná pomoc pro jemné vlasy

Nejvyšším stupněm pomoci k získání větší hustoty vlasů je moderní medicína v kombinaci se špičkovou kosmetikou, která již dosáhla úrovně, kdy lze přimíchat do přípravků proti vypadávání vlasů i látky na posílení kořínků a jejich rozšíření. Širší kořínek dokáže vytvářet hrubší vlas. Díky tomu jsou pak vaše vlasy hustší a zdravější.

 

Výhodou tohoto způsobu zahušťování vlasů je trvalý účinek, za nevýhodu lze považovat delší dobu, než se efekt hustších vlasů naplno projeví.

 

Péče o řídké vlasy zevnitř

Jak u všeho, tak i v rámci dobré vlasové péče je nezbytné vyživit vlásky zevnitř. Jen vlasy, kterým nechybí žádné vitamíny a minerály, jsou zdravé vlasy. Proto nezapomeňte na pravidelné doplňování potřebných živin a dopujte své vlásky zevnitř přírodními doplňky pro jejich růst, lesk

a hustotu.

Zpět na blog