Dobrý střih a barva pro přirozený objem vlasů

Dobrý střih a barva pro přirozený objem vlasů

Trápí vás zplihlé vlasy bez objemu a nevíte, jak dosáhnout přirozeného looku velké hřívy? Potěšíme vás, i jemné a řídké vlasy mohou působit objemně, stačí se řídit tipy zkušených kadeřníků.

Jak na objem vlasů? Zde je několik cenných rad pro dosažení efektu hustých vlásků. 

Mytím k objemu vlasů

Pokud máte sklon k rychlému mazání a splasknutí vlasů, doporučujeme je mýt častěji. Ještě důležitější je však správná technika mytí vlásků – šampon vždy nanášejte ke kořínkům a dbejte na jeho důkladné vymytí vlažnou vodou. Kondicionér následně vetřete od poloviny vlasů ke konečkům a po uplynutí doporučené doby působení přípravek precizně vypláchněte. 

Správná volba šamponu pro objem vlasů

Jemné vlasy si žádají správnou volbu šamponu a dalších přípravků včetně vitamínů pro krásné a zdravé vlasy. Je nutné zvolit si šampon podle typu vlasů, respektive s ohledem na vlasový problém – ideální je sáhnout po speciálním výrobku na zvětšení objemu vlasů. Nedoporučují se přípravky 2 v 1, které mohou splasknutí vlasů ještě zintenzivnit. Vhodný šampon spolu s objemovým kondicionérem a maskou na vlasy, kterou však nepoužívejte více než jednou týdně, by měl při pravidelném používání vaše vlásky krásně pozvednout a provzdušnit.

Jak dosáhnout objemu fénováním?

Začněte tím, že před fénováním vetřete do vlasů stylingový krém, který je zvedne. Následně si vlasy foukejte v předklonu a ve směru růstu vlasů. Téměř prosušené vlasy si s pomocí kulatého kartáče dofoukejte. Pomáhá kartáč vytahovat směrem nahoru, přičemž teplý vzduch fénu nasměrujte přímo na vlasy, což zajistí jejich nadzvednutí. Po vysušení si vlasy ještě vyfénujte studeným vzduchem, což pomůže účes zafixovat.

Fixace vlasů pro maximální objem

Lakujte vždy zcela vysušené vlasy. Při výběru laku na vlasy vybírejte takový produkt, který je určen speciálně pro extra objem vlasů. Následně je nutné vlasy lakovat správně – nejprve je lehce přestříkejte v předklonu a poté je přehoďte dozadu a opět přelakujte. Objem by měl následně vydržet celý den. 

V případě, že chcete vlasy lakovat i vytvarovat do účesu, odborníci radí nastříkat si lak na prsty a jemně jimi vlasy upravovat a vyzdvihovat. 

Vlasové produkty pro extra objem vlasů

Pestrá nabídka přípravků pro maximální objem vlasů vás může zmást. Máte pocit, že je dobré vyzkoušet všechno a nejlépe najednou. Ovšem opak je pravdou a používání velkého množství stylingových produktů obvykle vede k rychlému mazání až poškození vlasů. Tehdy pomůže expresní dávka vitamínů na vlasy, které jim dodají ztracené minerály a cenné látky. 

Správný střih vlasů

Dalším účinným způsobem, jak docílit vysněného objemu vlasů, je vhodný střih. Tady je nejlepší vsadit na názor zkušeného kadeřníka, který dokáže rychle zhodnotit, co by se vám hodilo a pomohlo dosáhnout efektu hustších vlasů. Skvělé je mikádo v délce pod bradu, s křivou ofinou a podstřihnutím na zátylku.

Dalším způsobem, jak lze dodat objem vlasům, je profesionální trvalá. Jelikož však vlasy vysušuje a není vhodná pro každého, poraďte se o její vhodnosti pro vás s odborníkem a rozhodně nezapomínejte na pravidelné doplňování vitamínových doplňků, aby vlasy měly všechny potřebné živiny. 

Barva na vlasy, která jim dodá objem

Objem vlasům dodá i správná barva. Oblíbené jsou světlejší odstíny, díky kterým vypadá účes objemněji. Možností, pokud nechcete vlasy příliš zatěžovat, je prosvětlit jen několik pramínků, což postačuje k dosažení efektu objemnějších vlasů.