Stylové polodlouhé vlasy: Tipy a triky, jak si je upravit

Stylové polodlouhé vlasy: Tipy a triky, jak si je upravit

Polodlouhý střih vlasů slaví velkolepý návrat. Zatímco v minulosti byly polodlouhé vlasy jen něčím dočasným – dokud vlasy opět nedorostly do požadované délky, dnes jsou konečným a cíleným řešením stále větší skupiny žen různého věku.

Proč jsou polodlouhé dámské střihy tak žádané a trendy? Rozhodně je to pro jejich praktičnost a také nabízejí obrovské možnosti stylingu.

Účesy z polodlouhých vlasů

Jak si upravovat polodlouhé vlasy? Na výběr je mnoho účesů, k nejoblíbenějším však rozhodně patří rovné mikádo a stylový bob s prodlouženými vlasy vpředu. Buď s ofinkou, nebo bez, případně si můžete udělat klasickou pěšinku uprostřed, což vám dodá mladistvý vzhled. 

Úprava polodlouhých vlasů

U polodlouhých vlasů vypadá dobře rovný i zvlněný účes. Častokrát jejich úprava závisí na vaší osobnosti, náladě i příležitosti. Zatímco mikádo působí lépe spíše na hladkých a rovných vlasech, mírně prodloužený bob vypadá krásně i s jemnými vlnkami. Vytvořit si je můžete kulmou či žehličkou. Stačí jen trochu zručnosti a jistě to zvládnete i sama doma. Na závěr jen vlny zpevníte a zafixujete vhodným přípravkem, aby byly vlásky krásně vzdušné a lesklé.

Doplňky a polodlouhý střih

Zbožňujete výrazné vlasové doplňky a bojíte se, že v kratších vlasech nebudou vypadat dobře? Právě naopak. Trendy šátek uvázaný ve vlasech na různé způsoby či krásné sponky dokonale zvýrazní váš polodlouhý střih. Můžete je barevně doladit ke zbytku outfitu a dokonalý vzhled je na světě. 

Drdol z polodlouhých vlasů

A co slavnostnější události? Obáváte se, že s polodlouhými vlasy moc parády nenaděláte? Žádné obavy, sázkou na jistotu je zdánlivě nedbalý, rozcuchaně působící drdol. Jeho vytvoření vám nezabere víc než pár minut a výsledek bude úžasný.

Aby drdol vydržel perfektní během celého večera, nezapomeňte na dostatečnou fixaci, která vlasy nejen zpevní, ale dodá jim i požadovaný lesk.

Styling polodlouhých vlasů

Nezapomeňte, že každý účes, polodlouhý střih nevyjímaje, vám nedá příliš zabrat a jeho domácí úpravu zvládnete mnohem rychleji, pokud si dáte záležet na poctivé výživě vlásků a jejich ochraně. Vyhněte se boji se suchými, poškozenými, zesláblými a elektrizujícími vlasy. Věnujte polodlouhým vlasům dostatečnou pozornost a pravidelnou péči. Pro vnější regeneraci a hydrataci vlasů jsou výborné přírodní vlasové masky, balzámy a oleje, které můžete použít také jako součást závěrečného stylingu účesu. 

V případě, že upřednostňujete horký styling a žehličky, kulmy a fény používáte na denní bázi, myslete o to víc na ochranu vlasů zevnitř a zvenčí. Přírodní doplňky v gumíkové či kapslové formě vlasy vyživí a dodají jim potřebné živiny. Pokud jde o vnější ochranu vlasů, dbejte na důsledný výběr přírodní vlasové kosmetiky podle typu vlasů a zaměření – ideální jsou produkty určené k ochraně vlasů.