5 nejčastějších otázek k prodlužování vlasů

5 nejčastějších otázek k prodlužování vlasů

Dlouhé, husté a zdravě působící vlasy jsou synonymem ženské krásy. Naneštěstí ne všechny se můžeme radovat z nádherné hřívy, minimálně ne z přirozeně dlouhých vlasů. Pokud k vám byla příroda skoupá a nenadělila vám hustou korunu krásy, případně vám v důsledku těhotenství, kvůli nemoci či změnou ročních období vlasy vypadaly a zřídly, přichází na řadu možnost nechat si vlasy prodloužit.

Jak prodlužování vlasů probíhá, pro koho je vhodné a kolik stojí? Zodpovíme vám 5 nejčastějších otázek k prodlužování vlasů. 

Pro koho je vhodné prodloužení vlasů?

Prodloužení vlasů doporučujeme všem ženám, které mají zdravé a pevné vlasy, byť mírně řidší. Tato metoda je vhodná i pro ženy s nechtěně zkrácenými vlasy. Prodloužení vlasů zajistí, že kromě délky vlasy získají také objem. Proto je to procedura vhodná i pro ženy s jemnějšími vlasy, které se nelámou.

Prodlužování vlásků není vhodné, pokud pravidelně užíváte silné léky, ani když máte extrémně polámané a křehké vlasy – v obou případech je nutné nejprve odstranit problém – ať už ukončením léčby, nebo zlepšit kvalitu vlasů zevnitř i navenek a následně se lze vrátit k myšlence ohledně jejich prodloužení. Ani krátce po porodu se nedoporučuje uvažovat o napojování vlasů, jelikož v důsledku kolísání hormonů vlasy čerstvým maminkám dost vypadávají a spoje prodloužených vlasů by je ještě více zatížily a zintenzivnily by vypadávání.

Jak si můžete prodloužit vlasy?

Existuje několik metod prodlužování vlasů:

  • Keratinová metoda – prameny se připojují na vlasy za pomoci keratinu – bílkoviny, která je stavební jednotkou vlasu. Jedná se o velmi přirozený způsob napojení umělých vlasů, který je nijak nepoškozuje a je podobný přirozenému růstu vlasů. Probíhá to následovně. Keratin se zahřeje a prameny se připojují kleštičkami ke kořínkům vlasů. Po třech měsících se následně odpojují a přesouvají zpět ke kořínkům.
  • Clip in – jinak i příčesky, které jsou k vlasům připojeny sponkou. Aplikace klipů je poměrně jednoduchá, avšak oproti keratinové metodě má prodlužování vlasů kratší trvání, proto se využívá spíše jednorázově pro speciální příležitosti.
  • Přišívání vlasů – vlasy se přišívají, respektive přiháčkují k přirozeným vlasům. Nevýhodou této metody je častý pocit tahání nebo svědění po aplikaci umělých vlasů.
  • Microring – eurolock je připojení vlasů pomocí lehkého kovového kroužku. Vlasy se nelepí ani nenahřívají, díky čemuž je to velmi šetrné napojení vlasů. Do kroužku se jen vloží pramen přirozených vlasů spolu s napojovanými vlasy a kroužek se zatlačí kleštičkami.

Jak pečovat o prodloužené vlasy?

Pro co nejdelší životnost a krásný vzhled napojených vlasů je nutno o ně dobře pečovat:

  • Vlasy si omývejte vždy v záklonu, a nikdy ne horkou, ale vlažnou vodou.
  • Používejte vhodný šampon, kondicionér a masku na prodloužené vlasy.
  • Nečešte si mokré vlasy – začněte od konečků a pomalu postupujte ke kořínkům.
  • K rozčesávání prodloužených vlasů používejte speciální kartáče.
  • Při sušení vlasů fénem, žehlení či kulmování nepoužívejte vysoké teploty – zkuste vyfoukání studeným vzduchem.
  • Pravidelně si doplňujte vitamíny pro růst a zdraví vlasů.

Kdy je nutno prodloužené vlasy odstranit?

Každému rostou vlasy jinak rychle, avšak průměrně je třeba prodloužené vlasy odstranit, když spoje odrostou přibližně pět centimetrů od kořínků. Někdy to trvá 3, jindy i 5 měsíců. Následně je možnost prodloužené vlasy zcela odstranit, nebo je posunout výše, tedy zpátky ke kořínkům vlasů.

Je prodlužování vlasů drahé? 

Cenu prodlužování vlasů ovlivňuje několik faktorů – záleží na kvalitě vlasových pramenů
a technice napojování vlasů
. Nejlevnější je připojování vlasů sponami clip-in, keratinové spoje stojí o něco více. Konečná cena je ovlivněna původem vlasů, počtem pramenů a úpravou napojených vlasů. Mikroringové a eurolockové spoje jsou praktičtější a jejich aplikace na vlasy je rychlejší. Proto jejich připojování stojí méně než keratinová technika. Cenu opět ovlivňuje kvalita, původ, počet a délka připojovaných pramenů.

Doporučujeme se vždy svěřit do rukou odborníkům. Pozor na příliš levné prameny dostupné na internetu. Většinou se jedná o asijské vlasy, které již byly odbarvovány a jsou pokryty silikonem pro větší lesk, který však zmizí po prvním umytí vlasů.