Vyber si ten pravý svatební účes

Vyber si ten pravý svatební účes

Pomalu si odškrtáváte seznam, co všechno je ještě třeba vybavit či doladit na svatbu. Máte už datum, místo, pozvánky, vysněné šaty, ale stále nevíte, co s vlasy.

Než propadnete panice a přijde zhroucení, zkuste se inspirovat našimi skvělými tipy a užít si svůj velký den jako princezna. 

Ještě drobný tip na úvod – nezapomeňte si přibližně dva týdny před svatbou domluvit zkoušku účesu. Pro jistotu, aby ve váš velký den všechno klaplo, jak si představujete.

Top svatební účesy, které jsou nadčasové

Složité účesy a nekonečné hodiny u kadeřnice? To nehrozí, pokud si vyberete jeden z top svatebních účesů, které jsou maximálně přirozené, působí jednoduše a zdánlivě i nenáročně.

Ovšem jak to opravdu je, který svatební trend si žádá profesionální ruce a jaký účes si dokáže příští nevěsta vyčarovat i bez pomoci odborníků?

Přirozená svatební krása

Rozpuštěné vlasy jsou stále žádané, ba dokonce jsou stále větším trendem. I proto, že poskytují nekonečné možnosti úpravy – mohou být rozcuchané nebo jemně uhlazené, za to přirozeně povívající kolem tvé tváře. Upoutáte tak pozornost spíše na šaty, jejichž výběru jste věnovali určitě nemálo času, také na závoj či jiné doplňky. 

Tak to udělala i herečka Sophie Jonas (rozená Turner) při svatbě se zpěvákem Joe Jonasem a byla zkrátka dokonalá. Zvýraznila tak zejména své svatební šaty, závoj a kytici. Navíc je to snadný způsob úpravy vlasů na svatbu, který zvládne skoro každá z nás. Stačí zářivě zdravá hříva a jedinečné doplňky, které nenáročný účes dokonale oživí.

Výběr vhodných doplňků

Ano, bez sponek či čelenky to nepůjde. Pokud už jste se rozhodli pro rozpuštěné vlasy, a je jedno, jestli rovné, nebo s jemnými vlnami, a nechcete řešit závoj, květiny ani korunku, vsaďte na krásnou čelenku přesně podle vašeho vkusu. Může být zdobená kamínky či jemnými perlami, výběr je nekonečně široký a rozhodujete jen vy.

Inspirujte se známou kráskou, která vsadila na perlovou čelenku. Herečka a zpěvačka Hilary Duff zvolila takovou úpravu vlasů během jejího svatebního dne a vypadala úžasně. I v jejím případě se potvrdilo, že méně je mnohokrát více.

Svatební účes půl na půl

Pokud stále váháte a neumíte se rozhodnout, zda jít do rozpuštěných nebo vypnutých vlasů, sázkou na jistotu je kompromis – vlasy napůl rozpuštěné a napůl vypnuté. Kromě toho, že je to maximálně stylové a velmi sexy, je to také záruka, že vám během obřadu nebude tak teplo, jako u rozpuštěných vlasů a tento svatební účes by měl i déle vydržet.

Nebo raději zvolíte střapatý culík jako podnikatelka a fashion influencerka Olivia Palermo? Je to jen a jen na každé nevěstě.

Trendy cop

V případě, že máte krásně husté vlasy přiměřené délky a kvality, jistotou je zaplétaný cop. Pletený culík je zkrátka slovenská tradice, která se dá skvěle oživit zapletením drobných ozdůbek v podobě květin či šperků. Další výhodou je, že jednoduchý cop si mnoho žen dokáže udělat svépomocí, respektive s pomocí dobré kamarádky či sestry.

Vlasy vyčesané vzhůru

Svatební klasikou je drdol nebo vyčesaný účes, který se nejlépe hodí ke klasickým šatům ak šatům s lodičkovým výstřihem, případně ke svatební róbě se zapínáním až ke krku. Drdol je zkrátka věčný a nadčasový a nic jím nezkazíte. Stačí si zvolit náročnost a provedení tohoto oblíbeného účesu a vhodné doplňky a je po vlasových starostech.

Květy ve vlasech nevěsty

Květy všude, kam oko dohlédne. Nejen na stolech a v kytici, ale také na hlavě nevěsty. Trendem, který se těší velké oblibě, jsou nejen drobné kvítky zapíchnuté v drdolu, ale také velké čelenky nebo věnce z květin. Mohou být vyrobeny z umělých květin, případně z živých, záleží na vašich preferencích a možnostech. Pokud upřednostňujete živé voňavé květinky, myslete na to, že je nelze chystat velmi brzy, aby si udrželi fresh look.

Pokud jde o účesy, ke kterým se květovaná čelenka velmi hodí, zvolit si ji můžete jak k rozpuštěným vlasům, tak k drdolu či copu. A nemusíte mít ani dlouhé vlasy, svědčí i krátkovláskám. Například Rose Leslie si pro svou svatbu s Kitem Haringtonem zvolila květinovou čelenku a zároveň závoj, přičemž vlasy měla jen volně rozpuštěné. Netoužíte-li sedět u kadeřníka dlouhé hodiny, možná je to argument i pro vás, proč si vybrat tento typ svatebního účesu.

Hustá hříva

Příčesky z duše nesnášíte, avšak vaše vlasy se nepyšní žádnou extra kvalitou? Do svatby je ještě dost času, tak nezoufejte a zkuste udělat maximum pro to, aby vlásky vypadaly lépe, zdravěji a hustěji. Zkuste posílit zdraví a krásu svých vlasů a navrát jim lesk dvěma kapslemi nebo gumíky každý den ráno po snídani. Vitamíny Bloom Robbins obsahují dokonale vyvážené složení cenných živin, které posílí každou korunu krásy, dodají jí lesk a podpoří růst vlasů. Pro dokonalý svatební účes jen to nejlepší!

Jak na svatební účes doma?

Nebo to chcete zkusit svépomocí a věříte, že vykouzlit si na hlavě skvělý svatební účes je ve vašich silách? V tom případě směle do toho, ale buďte dobře připravená. Nebojte se, nemusíte vykoupit celou drogerii, i když pár užitečných přípravků a pomocníků se rozhodně sejde. A co nemáte, s tím vám jistě ochotně pomůže družička.

Tupírovací hřeben

K vykouzlení dokonalého objemu, který odolá času i náporům tanečníků, budete potřebovat dobrý tupírovací hřeben. Díky němu snadno a rychle nadzvednete vlasy přímo u kořínků. Druhý konec hřebene bývá většinou upraven do špičky, což slouží k přesnému oddělování vlasů. A také se sejde kvalitní kartáč, kterým vlasy spolehlivě rozčešete.

Lak na vlasy

Aby účes vydržel nejen během obřadu, ale důstojně „přežil“ i slavnostní oběd a večerní párty, sáhněte po kvalitním laku s extra silnou fixací, který navíc poskytuje antistatickou ochranu a chrání vlasy před vlhkostí.

Kulma a žehlička na vlasy

Kdo chce být krásná kudrnatá nevěsta s nádhernými vlnami, rozhodně přivítá kulmu. Žehlička na vlasy se zase bude hodit nejen při rovnání vlasů, ale také k dosažení efektu zatočených konečků. V současnosti jsou dostupné rozličné kulmy kombinované s kartáčem nebo žehličkou, které disponují více funkcemi a dokáží za krátkou chvíli vykouzlit několik druhů vln.

Sponky a gumičky

Správně zvolené doplňky jsou nezbytností, jinak si vlasy dobře neupevníte a svatební účes nebude držet vysněný tvar.