Věděla si, že zelený čaj chrání vlasy před UV zářením?

Věděla si, že zelený čaj chrání vlasy před UV zářením?

Zelený čaj je už dlouho známý svými extra účinky na zdraví člověka. Kromě toho, že se jedná o jeden z nejoblíbenějších nápojů na světě, stále častěji je součástí složení kosmetických produktů a doplňků pro krásné tělo, pleť a vlasy.

V čem tkví síla zeleného čaje a proč jej naše vlasy tak milují?

Síla antioxidantů pro krásné vlasy

Díky bohatému obsahu antioxidantů se zelený čaj a jeho extrakty začaly využívat i pro jiné účely. Výborně působí zejména na vlasy – slouží jako účinná prevence proti vypadávání vlasů a také obecně zlepšuje jejich kvalitu

Oblíbený zelený čaj matcha se vyrábí z předsběrových čajových lístků, které mají 90procentní odstín, což má za následek bohatší chuť a vyšší obsah antioxidantů. Většina antioxidantů v zeleném čaji pochází ze sloučenin známých jako flavonoidy – speciálně z druhu zvaného katechiny.

Silné antioxidanty, které jsou obsaženy v zeleném čaji matcha, jsou skvělou ochranou vlasů před sluncem a škodlivým UV zářením a obnovují poškozené a suché vlasy. Kromě toho má zelený čaj spoustu dalších plusů.

Zelený čaj pro podporu růstu vlasů

Zelený čaj prokazatelně podporuje zdravý růst vlasů a jejich opětovný růst. Růst vlasů do značné míry souvisí s dodávkou kyslíku a živin do pokožky. Ve skutečnosti může špatný krevní oběh vést k vypadávání vlasů. 

Pití zeleného čaje dokáže zvýšit přísun těchto živin do pokožky hlavy a zlepšit jejich růst. Také je prevencí před poškozením kůže a vlasových buněk. 

Blahodárné účinky zeleného čaje na celé tělo a vlasy

Přírodní detox pro celé tělo

Matcha zelený čaj má vysoký obsah chlorofylu, který může za jeho sytou zelenou barvu, ale také má detoxikační účinky a dokáže čistit tělo zevnitř. 

Čaj jako energetický booster

Matcha čaj je skvělou náhražkou kávy. Obsahuje totiž L-theanin a trochu i kofein, které způsobí nabuzení mysli a také odstraňují únavu. Navíc L-theanin se do těla vstřebává postupně, takže koncentrace vydrží déle než po jiných kofeinových nápojích.

Matcha proti stresu

L-theanin navozuje příjemný pocit relaxace, čímž tělo zbavuje stresu a přináší psychickou rovnováhu. A to bez ospalosti, ale s čistou myslí a lepším soustředěním.

Zdravější pokožka a zuby se zeleným čajem

Matcha má antibakteriální vlastnosti, které pomáhají k čistším dásním a zubům. Navíc chrání pokožku před volnými radikály, které se pojí se stárnutím a poškozenými buňkami. Pokožka si díky jeho účinkům udrží přirozený a zdravý lesk mnohem déle.

Čaj pro lepší imunitu

Účinné složky matcha čaje pomáhají zlepšovat imunitní systém, přičemž katechiny, které obsahuje, působí jako silné antioxidanty.

„Matcha čaj prý obsahuje více antioxidantů než špenát či hořká čokoláda.“

Super volba pro diabetiky

Zelený čaj matcha je ideální pro diabetiky, jelikož neobsahuje žádný cukr a na glykemickém indexu dosahuje nulové hodnoty.

Podporuje spalování tuků

Zelený čaj má prakticky nulové kalorie a pro mnohé je to přesně to, co potřebují pro tvorbu enzymů a změn při spalování tuků.

Ochrana vlasů před UV zářením

Antioxidanty obsažené v zeleném čaji mají blahodárné účinky na vlasy a na pokožku hlavy. Jedná se o účinnou ochranu vlasů před UV zářením a obnovu poškozených a suchých vlasů. 

Jak používat zelený čaj na vlasy

Vzhledem k vlastnostem zeleného čaje a jeho extraktů, které podporují růst, je obsahuje mnoho vlasových produktů jako hlavní složku. Na trhu jsou dostupné šampony, kondicionéry a další vlasové přípravky, ale také můžete vlasy pravidelně oplachovat výluhem ze zeleného čaje.

Nezapomínejte ani na pití zeleného čaje matcha. Stačí 1 až 2 šálky denně a tělu tím poskytnete skvělý zdroj cenných antioxidantů.

Výtažek z matcha čaje ve vitamínech na vlasy

Tobolky Bloom Robbins jsou napumpovány vitamíny, minerály, aminokyselinami a dalšími účinnými látkami, které napomáhají ke zdravým, silným a krásným vlasům. Měsíční balení obsahuje

60 kapslí a doporučuje se užívat dvě tobolky denně, ideálně ráno po jídle.