Ozdravte své vlasy domácím peelingem

Ozdravte své vlasy domácím peelingem

 Jaká je vaše pravidelná rutina v péči o vlasy? Vystačíte si s obyčejným šamponem, používáte i kondicionér, nebo vynaložíte mnohem více námahy a financí, aby byly vaše vlasy v perfektním stavu? Pokud navzdory všem přípravkům a prostředkům, které investujete do vašich vlásků, nejste spokojeny a trápí vás vlasové problémy, zkuste na to jít jinak. Zkoušely jste už vlasový peeling?

Peeling na vlasy

Peeling na vlasy je kosmetický produkt, který účinně odstraňuje odumřelé buňky z povrchové vrstvy pokožky hlavy – jedná se o exfoliaci. Činí tak dvěma způsoby – buď jsou odumřelé buňky odstraněny obrušováním pokožky drobnými pevnými částečkami, nebo případně působením speciálních látek na kůži. Z toho vyplývá rozdělení peelingů na několik druhů:

  • mechanický peeling – drobné abrazivní části mechanicky obrušují odumřelé kožní buňky,
  • chemický peeling – kyseliny rozpouštějí odumřelé kožní buňky a šupiny,
  • enzymatický peeling – podobný princip jako u peelingu kyselinami, ale exfoliační látkou je enzym.

Význam peelingu pro zdraví vlasů

Lepší a rychlejší růst vlasů

Peeling čistí a zlepšuje cirkulaci krve – dodává do ní kyslík, což podporuje růst vlasů. Má vliv i na lesk a zdraví vlásků, protože je hloubkově vyživuje.

Hloubkové čištění pokožky hlavy

Pravidelné používání peelingu na vlasy pomáhá rychleji odstranit odumřelé buňky a zbytky stylingových přípravků, které nevymyl šampon.

Stop mazu a lupům ve vlasech

Precizní hloubkové čištění vlasové pokožky peelingem ovlivňuje i tvorbu mazu – vlasy se méně často mastí, jsou bez lupů a působí déle svěží. 

Aplikace vlasového peelingu

Vlasoví odborníci radí dopřát pokožce hlavy exfoliaci alespoň jednou týdně, a to především při rychle se mastící pokožce hlavy, enormní tvorbě lupů nebo v případě, že pravidelně používáte gely a laky na vlasy. Jemné a suché vlásky stačí ozdravit peelingem každý druhý týden.

Postup použití vlasového peelingu je následující: přípravek si naneste na dlaně a krouživými pohyby si jej jemně vetřete na navlhčenou pokožku hlavy a do vlasů. Pomáhá několik minut kůži masírovat, následně nechte přípravek působit a na závěr jej z vlasů důkladně vypláchněte vodou. Jelikož peeling není náhrada šamponu, nezapomeňte si vlasy po kúře dobře umýt a použijte i kondicionér, případně vlasovou masku. 

Tip na domácí peeling na pokožku hlavy

Divili byste se, kolik skvělých ingrediencí na domácí vlasový peeling naleznete ve vaší kuchyni. Využít můžete rozmanité suroviny – cukr, olej nebo jablečný ocet. K přípravě skvělého domácího peelingu budete potřebovat:

  • 1/4 sklenice kokosového oleje,
  • 3/4 sklenice cukru,
  • 5 kapek mátového esenciálního oleje,
  • 1 lžíce jablečného octa,
  • 1 lžíce medu.

Všechny ingredience spolu důkladně smíchejte, dokud nevznikne kompaktní směs. Peeling si vetřete do pokožky hlavy krouživými pohyby, přičemž pokožku jemně promasírujte. Nechte působit alespoň 10–15 minut, poté důkladně vypláchněte a pokračujte umytím vlasů šamponem.