Ozdravení vlasů tady a teď: Domácí kúra podle typu vlasů a vlasového problému

Ozdravení vlasů tady a teď: Domácí kúra podle typu vlasů a vlasového problému

Každý typ vlasů a vlasový problém vyžaduje jinou péči. Počínaje šamponem a kondicionérem na jemné, poškozené či kudrnaté vlasy je nutná cílená regenerace vlasů. Ideálním způsobem, jak vlásky vyživit a dodat jim potřebné živiny, jsou masky a kúry na vlasy. Dobrá maska na vlasy udělá s vlasy doslova zázraky. Zbaví vás problémů s maštěním vlasů a lupy, ba dokonce zabojuje proti roztřepeným konečkům. Paradoxně to není žádná věda a výroba masek na vlasy doma je jednodušší, než bychom si mysleli.

Troufáte si na domácí vlasovou kúru, která bude zcela ve vaší režii? Jak si vytvoříte účinnou masku na vlasy, která zabírá? Poradíme vám 9 úžasných receptů na jednoduché ozdravné kúry na vlasy. 

9 skvělých domácích masek a vlasových kúr

Kúra na vypadávající vlasy

Máte slabé vlasy se sklonem k vypadávání? Vyzkoušejte rychlou kúru na suché vlasy z avokáda, slunečnicového oleje a citrónové šťávy. Zralé avokádo rozmačkejte a smíchejte se 2 lžícemi slunečnicového oleje a lžičkou šťávy z citronu. Vzniklou směs naneste na vlhké vlasy a nechte působit minimálně 10 až 20 minut. Následně masku z vlasů jemně vymyjte.

Kúra proti maštění vlasů

Vaječný bílek s bílým jogurtem je hotovým lektvarem na rychle se mastící vlasy. Spolu s medem, citrónovou šťávou a sodou bikarbonou vytvoříte účinnou masku, která vlasy nejen zbaví přebytečného mazu, ale také je vyživí. Masku nechte na vlhkých vlasech působit půl hodiny. Potom si vlasy umyjte šamponem a propláchněte studenou vodou.

Maska z ricinového oleje na slabé vlasy

Zastavte vypadávání vašich vlásků pomocí domácí masky s extra složením a výjimečným účinkem. Její základ tvoří ricinový olej, který prokazatelně zpevňuje vlasy a podporuje jejich růst (stejně tak urychluje i růst obočí a řas). Zbývá ještě přidat antioxidační zelený čaj, který smíchejte se 2 lžícemi oleje a jedním syrovým vajíčkem. Vlasy po nanesení masky zabalte do fólie či ručníku a nechte nerušeně působit pár hodin. Následně masku dobře vymyjte šamponem. 

Maska na suché vlasy během léta

Léto všechny milujeme, ale co si budeme říkat, našim vlasům dává slunce a moře pořádně zabrat. Ideální první pomocí je domácí kúra na suché vlasy z olivového oleje a vajíčka. Po smíchání stačí masku nanést na celou délku vlasů, zabalit je a nechat účinkovat minimálně 30 minut. Doporučujeme vlasový zábal opakovat alespoň jednou do měsíce, ale během letních měsíců klidně i častěji. 

Kokosová vlasová kúra proti lupům

Trápí vás nadměrná tvorba lupů a máte pocit, že jste již vyzkoušeli všechny dostupné přípravky proti lupům? Někdy je řešení jednodušší a blíže, než bychom se domnívali – v tomto případě jej najdete přímo ve vaší kuchyni. Konkrétně si vyberte kokosový olej a smíchejte ho se lžičkou čajovníkového oleje (tea tree oil), který seženete v každé dobré drogerii či lékárně. Masku nechte na vlasech působit přibližně dvě hodiny a následně si vlasy umyjte. 

Vlasová kúra s kávou

Oživte své vlásky a navraťte jim ztracený lesk a hustotu. Připravte si kávovou masku na vlasy ze
2 čajových lžiček kávy, 1 celého syrového vajíčka a 2 lžiček olivového oleje. Všechny ingredience spolu dobře promíchejte a směs naneste na vlasy. Po půlhodině působení masku jemně vymyjte šamponem a vlažnou vodou. 

Avokádová maska na zničené vlasy

Vlasy zničené častým barvením či nešetrným zacházením vyžadují pravidelnou extra regeneraci. Pomoci může avokádová kúra, kterou tvoří mix dozrálého avokáda s olivovým olejem. Směs se nanáší po celé délce vlasů, které se následně zabalí do fólie a ručníku. Maska by měla na vlasech působit alespoň 30 minut. Na závěr vlasy promyjte šamponem. 

Regenerační maska na vlasy se slunečnicovým olejem

Slabé vlasy bez objemu oživí regenerační kúra z domácích ingrediencí. Vyzkoušejte si namíchat masku z vajíčka, slunečnicového oleje a piva. Vše dohromady smíchejte a naneste na umyté vlasy. Nechte působit přibližně 20 minut a opláchněte.

Vlasová kúra s hořčicí pro posílení a růst vlasů

První pomoc pro vaše vlasy. Zkuste masku s hořčicí pro dlouhé a ozdravené vlasy. Vytvořte směs ze sušené hořčice, vody, cukru, žloutku a ricinového oleje a naneste si ji na pokožku hlavy i vlasy po celé délce, ne však úplně ke konečkům. Vlasy zabalte do pevného teplého turbanu a nechte masku působit cca půl hodiny. Následně zbytky masky vymyjte a těšte se na rychleji rostoucí a vyživené vlásky.