Podkladová báze pod make-up: Jak ji nanášet?

Podkladová báze pod make-up: Jak ji nanášet?

Kompletní líčení od A po Z. Aby byla vaše pleť po celý den krásná a působila svěže, vyžaduje to správný postup nanášení krycích přípravků. Obzvlášť v létě je nutný dobrý základ, respektive podklad pod make-up. Vaše pleť tím získá všechny potřebné živiny a stoprocentní krytí.

Víte, jaká podkladová báze je nejlepší a vhodná pro vaši pokožku? Jak si nanášet podklad pod make-up a dosáhnout efektu profesionálního a trvanlivého líčení v pohodlí domova?

Podkladová báze pro dlouhotrvající efekt

Chcete dokonalé líčení, které vydrží celý den, případně noc a odolá nástrahám počasí či divoké párty? Nevíte, jak minimalizovat nedokonalosti pleti a chránit ji před silnými vedry nebo chladem a mrazem? Už více nemusíte opakovaně opravovat váš oční make-up, případně se přepudrovat pokaždé, když jdete na toaletu. Stačí použít dobrý podklad, který je základem bezvadného nalíčení.

Speciální podkladové báze pod make-up překrývají nedokonalosti pleti a udrží líčení v perfektním stavu od rána až do večera. 

Význam podkladové báze pod make-up

Které přípravky slouží jako nejlepší podkladová báze pod make-up? Může být každý denní krém považován za podklad pod krycí krém a pudr, nebo je to nesmysl? 

Pravdou je, že kvalitní hydratační krém, případně sérum, pokožku oživí a zajistí lepší nanášení
make-upu, ale pokud jde o prodloužení krycího efektu, na to už běžný krém vliv nemá. V daném případě je nutno sáhnout po extra podkladové bázi, jinak známé jako primer. Jedná se o specifický kosmetický přípravek, většinou na silikonové bázi, který je určen k prodloužení efektu a trvanlivosti make-upu. Bonusem je také vyhlazení jemných rýh a vrásek, vyplnění rozšířených pórů, sjednocení tónu pokožky a jednodušší aplikace make-upu. 

Nanášení podkladové báze

Podkladové báze se nanášejí po denním krému a před make-upem. Aplikujte si je prsty na celý obličej, přičemž po nanesení je dobré chvíli počkat, aby se primer vstřebal, a až následně si nanést tónovací přípravek. Podkladová báze bývá obvykle bezbarvá a s jemnou texturou. Po jejím nanesení je pleť okamžitě rozzářenější, omlazená a nejsou patrné nedostatky pokožky – větší póry či lesklá pleť jsou utlumeny a zmatněny. Oproti vyživujícím krémům s ochranným faktorem však báze neobsahuje žádné výživné látky, proto nikdy nezapomínejte na kvalitní krém jako první krok každodenní péče o pokožku.

Proč používat podkladovou bázi pod make-up?

  • Sjednocení pokožky,
  • příprava pleti k nanesení make-upu,
  • optické vyhlazení a zmatnění pleti,
  • určité druhy podkladových bází neutralizují zarudnutí pleti,
  • prodloužení efektu a výdrže make-upu. 

Tip od nás: podkladová báze pod líčení očí 

Známe i podkladové báze pod oční stíny, díky kterým se líčení snáze aplikuje, zintenzivňuje se a prodlouží se tím výdrž očního make-upu.

Aplikace báze na oči a oční okolí je podobná jako v případě primeru pod make-up – prsty naneste malé množství na čisté oční okolí a po vstřebání do pokožky můžete začít s líčením očí tak, jak jste to dělali dosud. Báze plní také funkci neutrálního podkladu a pomáhá sjednotit barevný odstín pleti v oblasti očí a očního okolí. Překrývá drobné nedostatky a vyhlazuje pokožku. Díky použití báze je aplikace očních stínů výrazně jednodušší, přičemž barva očního stínu působí výrazněji. Oční báze nijak nevysušují jemnou pleť kolem očí a můžete je používat i při nošení kontaktních čoček

Podkladové báze pod make-up a pod oční stíny umyjete bez větších problémů standardními odličovacími přípravky, které odstraňují také make-up.

Zpět na blog