Okamžité tipy, jak uhladit krepovité vlasy

Okamžité tipy, jak uhladit krepovité vlasy

Kdo by nechtěl vypadat za všech okolností bezvadně? Mít skvělé vlasy, dokonale hladké a lesklé, a to bez větších zásahů. Avšak od představ je k realitě často hodně daleko, a tak se během zimních měsíců většina z nás trápí s elektrizujícími vlasy, jejichž úprava zabere spoustu času a nervů. Nedivme se, vlněné svetry a čepice, chladné počasí a vyhřívané místnosti vlasům rozhodně nedělají dobře a výsledkem jsou často nevzhledné krepovité vlasy. 

Co na tento vlasový problém funguje? Jak zatočit s krepovitými vlasy a dostat je pod kontrolu? Máme pro vás pár účinných tipů pro domácí úpravu vlasů, které zaberou.

Správná vlasová péče

Každé roční období si žádá trochu jinou péči o vlasy, protože jsou namáhány různými způsoby. Zatímco v létě nás trápí zejména vysušování vlasů a roztřepené konečky, zima dává zabrat jejich úpravě, jelikož hrozí krepovitý efekt na vlasech. 

Co na krepovité vlasy? Jak je rychle a jednoduše uhladit a netrápit se s nimi každé ráno? Řešením je v první řadě vhodná kosmetika – šampony na krepovité vlasy, kondicionéry a balzámy, jakož

i výživné kúry a masky na suché vlasy, které proniknou hluboko do vlasu a vyživí jej zevnitř, ale i na povrchu.

Sušení krepovitých vlasů – pozor na suchý vzduch!

Při potížích s krepovitostí vlasů se zkuste vyhnout častému fénování či žehlení vlasů. Horký vzduch totiž z vlasů vytahuje veškerou vlhkost a při každodenním používání může poškodit jejich strukturu. Je mnohem vhodnější nechat vlasy volně vyschnout bez zbytečného drhnutí ručníkem. Vyskytnou-li se však situace, kdy to bez fénu nepůjde, použijte alespoň ochranný vlasový sprej.

Obezřetné buďte i při česání vlasů. Nikdy si je nerozčesávejte kartáčem, když ještě nejsou zcela suché. A používejte kartáč na krepovité vlasy, případně řídký hřeben, který vlasy tak nezelektrizuje.

Přírodní oleje a šampony na krepovité vlasy

Den co den se trápíte se stejným problémem – vaše vlasy vás vůbec neposlouchají a odstávají na všechny strany? Zde pomůže přírodní olej na elektrizující vlasy, který je v momentě zjemní a vyživí. Krásný lesk je už jen úžasným bonusem. Navíc nehrozí rychlé maštění vlasů, jelikož produkty

s cennými výživnými oleji mají lehkou texturu, která do vlasů okamžitě vsákne a vlas tak nepůsobí mastným dojmem. Doporučujeme olej pořádně vmasírovat po celé délce vlasů až po konečky, přičemž je skvělý i při úpravě vlasů do elegantního copu či uhlazeného drdolu.

Ochranný lak na vlasy

Dobrý fixační sprej či lak na vlasy je naším věrným společníkem a často i první a poslední pomoc při úpravě zlobivých vlasů. Právě díky laku proti krepovitým vlasům docílíte dokonalého vzhledu bez jediného vlásku mimo účes.

Stačí ho nanést, respektive nastříkat na pramínky vlasů ještě před konečnou úpravou účesu a efekt v podobě bezvadného stylingu je na světě! Aby vám vydržel požadovaný tvar účesu po celý večer, po jeho finální úpravě jej nezapomeňte ještě celý nalakovat. Nejlépe z větší vzdálenosti, asi 30 cm od vlásků. Tím se lak rovnoměrně rozptýlí a účes odolá rozličným nástrahám

A co radí profesionální vlasoví stylisté? Zkuste si lak nanést na prsty a jemně jím přejeďte po vlasech. Drobné vlásky, které odstávají po stranách a na spáncích, můžete zkrotit lakem, který následně zahladíte starým kartáčkem na zuby.

Účinná SOS pomoc proti krepovitým vlasům

V případě, že jste vyzkoušeli všechny výše zmíněné rady a stále vás vaše krepovité vlasy neposlouchají, doporučujeme použít extra účinný stylingový gel. Postará se o uhlazený i mokrý vzhled a zabrání vlasům poletovat na všechny směry.

A co dělat, když jste mimo domov a najednou si sundáte čepici? Problém s neposlušnými vlasy je na světě. A jelikož zřejmě nemáte po ruce vaši domácí stylingovou výbavu, musíte improvizovat. Nezoufejte, zde pomůže lesk či balzám na rty. Stačí nanést do dlaně malé množství a vetřít si jej do vlasů.

Zpět na blog