Jak ochránit naše vlasy před slunečním zářením

Jak ochránit naše vlasy před slunečním zářením

Každým týdnem nám slunce víc a víc ukazuje své paprsky a my si klademe otázku, jak ochránit svou korunu krásy před ním. Stejně jako naše pleť, tak i naše vlasy bychom li chránit během horkých letních dní. Jistě už všichni víme, že slunce je sice v menších dávkách velmi důležité, ale v jistém rozsahu může ovlivňovat sníženou kvalitu našich vlasů. Při vyšších dávkách UV záření dokážou paprsky proniknout až do vnitřní struktury vlasu a oslabit jej již od kořínků. Výsledkem jsou křehčí vlasy a problematičtější pokožka hlavy.

 

Slunce je také jedním z hlavních příčin blednutí barvy vlasů. Ochranou před vybled- nutím barvy je právě melanin, který je součástí vlasů. Čím více ho máme, tím více jsou naše vlasy chráněny před slunečním zářením. Zní to jednoduše ovšem problémem je, že melaninu není ve všech vlasech stejně. Více náchylnější k slunečnímu záření jsou světlejší vlasy než tmavé, protože světlé mají melaninu méně.

 

Ať už plánujete sezónu na pláži nebo chcete zvrátit již napáchané škody v podobě roztřepených konečků, je to několik typů, jak předcházet letošnímu poškození vlasů způsobených slunečním zářením.

 

1.Vyhněte se chemikáliím


Chlorovaná voda v bazénech nebo zesvětlování vlasů může způsobit, že budou zranitelnější vůči letním stresům způsobeným horkem a sluncem. Důležité je omezit „zesvětlovací“ kúry na minimum a po koupání v chlorovaném bazénu si vlasy ihned opláchnout.
 

2. Nošení klobouků


Pokud uvažujete o osvěžení svého šatníku, mezi „nesmrtelné“ trendy v oblasti módy patří klobouky. Letní období je ten správný čas, sáhnout právě tomto módním doplňku. Nošení klobouku může být neocenitelným při ochraně vlasů a vlasové pokožky a v neposlední řadě třešničkou na dortu vašeho outfitu.
 

3. Správné gumičky a hřebeny


Snažte se nepoužívat těsné gumičky, které mohou poškodit vlasové folikuly, a vyhýbejte se těsným uzlíkům, které poškozují vlasovou strukturu. Důležité je vyhnout se ebenům s jemnými zoubky pro rozčesání mokrých vlasech. Správným postupem je rozčesat si vlasy jemně prsty a použít sérum na vlasy, které vám pomůže rozmotat uzly.


4. Výběr správné kosmetiky


Stejně jako všechny odstíny pokožky jsou jinak náchylné k poškození sluncem, tak i všechny typy vlasů reagují na slunce jinak. Jemnějším a světlejším vlasům chybí tloušťka nebo pigment, který by je mohl chránit před slunečními paprsky. Obzvlášť ženy s tímto typem vlasů by si měly vybírat vlasovou kosmetiku „šitou na míru.
 

5. Kosmetika zevnitř


Biotin, kyselina hyaluronová, aminokyseliny, vitamíny a stopové prvky jsou klíčovými složkami, které příznivě ovlivňují růst vlasů a zdraví vlasové pokožky. Kombinaci těchto vitamínů naleznete například v Bloom hair kapslích.
 
Právě biotin dokáže velmi účinně bojovat proti vypadávání a poškození vlasů. Kromě toho zpomaluje šedivění další projevy stárnutí, na které má vliv
vysoké míře také sluneční záření.
 
Nejlepším pomocníkem na podporu regenerace vlasů je také kolagen. Jeho unikátní vlastnosti se ještě zvyšují kombinací s kyselinouhyaluronovou, kdy pozitivně působí na hydrataci a obnovu struktury pokožky a okolí vlasového folikulu. Aby mohli v našem těle hrát jednotlivé vitamíny a stopové prvky svou roli, často potřebují být v určitých kombinacích. 
 
Jednou z klíčových složek je přítomnost vitamínu C, který je nejen silným antioxidantem, ale také zvyšuje vstřebatelnost kolagenu. v našem těle.
 
 Léto je jedním z nejoblíbenějších období během roku, nicméně silné sluneční záření dává našim vlasům zabrat. Proto o zvýšenou péči zvenčí i zevnitř a naše vlásky se nám za to odvděčí. Přece se, jsou naší korunou krásy