Hustota, půl života: Jak docílit efektu hustých vlasů?

Hustota, půl života: Jak docílit efektu hustých vlasů?

Genetika hraje v otázce kvality vlasů důležitou roli. Avšak stejně důležitá je zdravá životospráva, vliv počasí a prostředí, jakož i správná péče o vlasy.

Přinášíme vám účinné tipy, jak docílit trvalého efektu hustých vlasů.

Správná péče o vlasy

Základem krásných zdravých vlasů je vhodná péče. A naopak, pokud vlasy permanentně ničíme
a oslabujeme, nemůžeme se divit, že vypadají všelijak, jen ne zdravě a hustě. Co vlasům nejvíc škodí? 

  • Časté mytí, fénování a jiná tepelná úprava vlasů.
  • Příliš drsné česání nevhodným kartáčem či hřebenem.
  • Přehnané používání stylingových přípravků.
  • Spousta šamponu a kondicionéru.

K dosažení efektu hustých vlasů si je stačí mýt jednou až dvakrát týdně. Ideální je nechat je vysušit volně na vzduchu, případně jen krátce fénovat teplým, ne příliš horkým vzduchem. Vlasoví stylisté doporučují pravidelné používání balzámu na vlasy, kterým docílíte jednoduššího rozčesávání. Alespoň jednou týdně nezapomeňte na hloubkovou vlasovou regeneraci výživnou maskou. 

Šampon nanášejte v přiměřeném množství – mnoho šamponu neznamená. že budou vaše vlasy čistší a voňavější. Právě naopak – vlasy jsou spíše mastné. Po důsledném vymytí šamponu, respektive jiných přípravků, mokré vlasy nedrhněte, ale jen z nich šetrně vyždímejte přebytek vody a zabalte je do ručníku.

Nepodceňujte ani používání kondicionéru po umytí vlasů. Jedná se o důležitý krok k jemným, lesklým a poddajným vlasům. Doporučuje se nechat jej působit na vlasech dvě až tři minuty. Kondicionér na vlasy není nutné aplikovat na vlasy po každém umytí.

Hormonální změny a jejich vliv na hustotu vlasů

Proti hustotě vlasů působí několik okolností. Jednou z nich je puberta a hormonální změny, ke kterým během ní dochází v těle. Vlasy mohou během tohoto období ve větší míře vypadávat. Stejně tak je rizikovým čas po porodu a menopauza. Zatímco v těhotenství vlasy zhoustnou, protože vypadávají méně, případně vůbec, po porodu nastává úplný obrat. Následkem toho je enormní vypadávání vlasů. Nedivte se, pokud denně přijdete i o 500 vlasů, je to normální. Vypadávání nadbytečných vlasů obvykle ustane do roka od porodu.

Stres neprospívá hustotě vlasů 

Stres neprospívá nikomu a ničemu. Trpí jím naše duše, ale také celé tělo. Odráží se na velmi nekvalitní pleti, ale také ovlivňuje nepřirozené řídnutí vlasů. Je důležité cíleně bojovat se stresem a dělat vše pro to, abyste jej ze svého života odstranili či alespoň minimalizovali jeho dopady na vaše zdraví a hustotu vlasů. Naučte se odpočívat, nejlépe aktivním způsobem. Pomohou procházky, běh či cvičení tabata alespoň dvakrát týdně. Jednoduše vědomě vypněte a nestresujte se. A nezapomeňte vypnout stresující myšlenky i večer a dopřejte si kvalitní spánek trvající 7–8 hodin.

„Příčinou vypadávání vlasů může být stres, špatná péče, hormonální změny, ale také nedostatečná výživa.“

Pestrý jídelníček pro husté a zdravé vlasy 

Základem krásných a hustých vlasů je zdravá snídaně. Výborná je ovesná kaše s jogurtem, trochou medu, ořechy a čerstvým sezónním ovocem. Po vydatné snídani svým vlasům pomůžete i 2 kapslemi nebo 2 gumídky Bloom Robbins, které dodají vlasům cenné vitamíny potřebné pro jejich růst, zdraví, krásu a sílu. Jsou nadupány biotinem, selenem, zinkem, vitamíny A, B, C, D, ale také kyselinou hyaluronovou a výtažkem z kokosové vody. Navíc neobsahují lepek ani laktózu a nejsou testovány na zvířatech.

Opticky hustší vlasy 

Řešením, jak opticky dosáhnout efektu hustých vlasů, je v případě brunetek nechat si udělat melír nebo tzv. bruneta.„sun kissed look“. Už na první pohled se budou vlasy více lesknout a budou působit hustěji a zářivěji.

Blondýnky by měly vsadit na opačný efekt – namísto zesvětlení si nechte některé pramínky ztmavit a uvidíte, že vaše vlasy budou rázem působit hustěji.

Triky pro zdravější a hustší vlasy 

Proteiny pro husté vlasy

Základní složkou vlasů je protein – kolagen, a proto byste měli dbát na jeho dostatečný příjem do organismu. Dopřejte si denně alespoň 45 gramů proteinu – najdete ho v libovém mase, drůbeži, rybách, luštěninách nebo ve vajíčkách.

Pozor na diety, kde může docházet k nedostatku proteinu. Hrozí oslabení vlasů. V důsledku toho se začnou rychleji lámat a vypadávat. Tehdy velmi urychleně doplňte do těla všechny potřebné živiny také formou výživových doplňků pro krásné a zdravé vlasy. 

Zinek proti vypadávání vlasů 

Vypadávání vlasů může být způsobeno také tím, že tělu chybí zinek. V takovém případě jezte oříšky či zelenou listovou zeleninu. A nezapomeňte na účinné gumídky a kapsle pro hustotu a lesk vlasů.

Biotin ke stimulaci růstu vlasů

Biotin – B-vitamin pomáhá tělu metabolizovat proteiny a zprocesovat glukózu, díky čemuž výrazně prospívá vlasům, nehtům a pokožce. Obsahují ho vajíčka, losos, květák, okurka či avokádo, případně přírodní výživové přípravky.