Extra péče o vlasy: Posilte je a dodejte jim vitalitu!

Extra péče o vlasy: Posilte je a dodejte jim vitalitu!

Máte normální vlasy – ani příliš řídké, ani husté, zkrátka něco mezi tím? Možná si říkáte, že nevyžadují extra péči, vždyť s nimi nemáte téměř žádné problémy. Pravdou je, že všechny vlasy si zaslouží pozornost a hýčkání, jinak se nám to nepěkně vymstí a vlasy budou vysušené, bez života a lesku.

 

Co všechno dělat pro to, abyste měli krásné vlasy neustále? Jak je posílit a dodat jim vitalitu?

Kvalitní kosmetika na vlasy

Všechny vlasy trpí, pokud se o ně nestaráme. Nejběžnějšími vlasovými problémy jsou roztřepené konečky, mastné vlasy, případně objem, se kterým si neumíme poradit.

 

Základ je používat správné kosmetické produkty, které dodají každému typu vlasu přesně to, co potřebuje, a zbytečně jej nevysušují ani nemastí.

 

Stejně důležité je vyživit vlasy zevnitř a pravidelně jim doplňovat vitamíny a minerály, díky kterým jsou pak obohacené o živiny. Výborným způsobem, jak na nic nezapomenout a dát vlasům každý den vše, co potřebují, je sáhnout po přírodních vlasových doplňcích.

Běžná vlasová rutina

Pokud jsou vaše vlasy přiměřeně husté a netřepí se, zřejmě máte to štěstí, že se můžete radovat

z normálních vlasů. Může se zdát, že tento typ vlasu je nejméně náročný a nic speciálního si nežádá, ale opak je pravdou. Aby vás nesužovala mastná či příliš vysušená pokožka hlavy, konečky se vám nelámaly a vlasům nechyběl lesk, správná každodenní péče je nezbytností.

 

Základním pravidlem, které byste si měli osvojit, je používání přípravků na normální vlasy.

Šampon s přírodním složením

V šamponu je důležitý adekvátní poměr pěnících přísad a účinných látek, které vlasy vyživují, posilují a hydratují. Obrovskou výhodou je, když jsou v šamponu také vitamíny a minerály. Ideální volbou je šetrný přípravek s přírodním složením.

 

Dobře si všímejte složení šamponu a vyhněte se parabenům, silikonům a dalším škodlivinám. Vlasy zbytečně zatěžují a ničí.

Kondicionér a maska ​​pro normální vlasy

Používáte kondicionér? Pokud ne, je nejvyšší čas to změnit. I v případě, že vaše vlasy působí zdravě, jistě ocení extra vlasovou péči minimálně jednou v týdnu, a to v podobě vlasové masky či kondicionéru.

 

6 pravidel pro extra péči o vlasy

Šetrné česání

Alfou a omegou při péči o vlasy je správné česání. Je nutné je česat maximálně jemně a šetrně. Nikdy si nečešte nevysušené vlasy!

 

Roli sehrává i vhodný výběr kartáče nebo hřebene. Podstatné je, aby se vlasy neničily zbytečným (a často bolestivým) trháním a lámáním.

Frekvence mytí vlasů

Příliš časté mytí vlasům škodí. Normální typ vlasu nepotřebuje mýt více než 2 až třikrát týdně. Pokud si však neumíte pomoci, sáhnout můžete po suchém šamponu, který se těší stále větší oblibě.

 

A nezapomeňte, že do postele se nechodí s mokrými vlasy!

Pravidelné stříhání

Vlasy posiluje a vyživuje pravidelné zastřihování konečků. Doporučuje se tak činit alespoň každý druhý měsíc.

Opatrně s barvením a tepelnou úpravou vlasů

Zkuste vlasy přehnaně nezatěžovat častým barvením a každodenním žehlením či fénováním. Pokud to jinak nejde, vždy použijte i vhodný přípravek na ochranu vlasů.

Masáž hlavy

Masáž hlavy je skvělou stimulací, která vlasy a pokožku dokonale prokrví a pomáhá, aby vlasy rostly rychleji a byly vitálnější.

Výživa vlasů zevnitř

Jezte potraviny bohaté na bílkoviny (ryby, luštěniny, vajíčka). Posilují tvorbu keratinu, který napomáhá růstu vlasů, dodává jim lesk, sílu a vitalitu.

 

Stejně tak nezapomínejte na dostatečnou výživu ve formě vitamínů a minerálů, které naleznete i ve vlasových výživových produktech s přírodním složením.