KOPŘIVA

Pozitivní dopad na krásu a zdraví

Objevte obrovské benefity přírodních zázraků, čerpejte sílu, krásu a zdraví z kopřivy. Mladé výhonky jarní kopřivy jsou tím nejlepším, co můžeme pro sebe udělat. Je tomu tak hned z několika důvodů – kopřiva pozitivně ovlivňuje metabolismus, odstraňuje z těla škodlivé látky a pročišťuje krev. Působí protizánětlivě, močopudně a dodává našemu organismu energii.

Dokonce zlepšuje stav pleti a má deodorační účinky – toto všechno jsou nesporné výhody kopřivy,  které nelze ignorovat.Konzumace kopřivy
Kopřivu lze využít několika způsoby – můžeme ji přijmout ze stravy, pít jako ozdravný čaj, nebo si ji pravidelně doplňovat prostřednictvím přírodních výživových přípravků pro zdravé tělo, pleť a vlasy. Oblíbeným způsobem konzumace čerstvé jarní kopřivy je příprava na způsob špenátu – stačí ji umýt, připravit na páře, rozmixovat a dochutit solí, pepřem a česnekem. Nebo vyzkoušejte kopřivové smoothie – výborné je dochutit ho banánem. Kopřivu lze přidat i do pomazánek, salátůnebo do polévky. Jelikož kopřiva zbavuje tělo vody a draslíku, je nutné při jejím pravidelném  příjmu, a to i formou doplňků stravy, zvýšit denní příjem tekutin a častěji konzumovat banány.

Vitamíny a cenné látky obsažené v kopřivě:

  • vitamín A, B, C a K,
  • histamin, karoten, chlorofyl a xantofyl,
  • sacharidy, bílkoviny a tuky,
  • minerály – vápník, draslík, hořčík, sodík, železo,
  • vláknina.