JAK A KDE ZÍSKAT JABLEČNÝ OCET?

Jablečný ocet se vyrábí rozdrcením jablek a následným odšťavením. Získává se kvašením jablečného moštu působením bakterií kyseliny octové. Výsledkem tohoto procesu je jablečný ocet, který je často využíván v kuchyni – je složkou salátových dresinků, marinád či potravinových konzervačních látek. Jablečný ocet můžeme také pít – ideální je smíchat dvě polévkové lžíce s čistou vodou. V případě, že ho neumíme přijmout ze stravy ani vypít, doporučuje se jablečný ocet doplňovat formou přírodních vitamínových doplňků, jelikož je jeho přínos pro zdraví a krásu skutečně ohromný.

CENNÉ SLOŽKY JABLEČNÉHO OCTU


Jablečný ocet obsahuje řadu cenných složek – vitamíny, minerály, enzymy a stopové prvky.

 

Mezi nejvýznamnější patří:

  • vitamin A, B1, B2, B6, C a E,
  • kyselina listová,
  • betakaroten,
  • hořčík, vápník, draslík, sodík, železo a zinek,
  • jód, fluor, selen a měď,
  • fosfáty.